Abonner på nyheter
Bli medlem
Medlemsforum

Ekskursjon på Ryvingen

Skrevet av: , publisert 27.01.2012

EKSKURSJON

Ryvingen fyrstasjon er Norges sydligste fyr. Fra 1867 har det spilt en viktig rolle for utviklingen av Norge som sjøfartsnasjon (import og eksport) og for utviklingen av Mandal by. Nå er fyret fraflyttet og Ryvingens venner  har inngått en leieavtale med Kystverket som åpner Ryvingen som aktuelt ekskursjonssted.

Hva kan Ryvingen tilby

Det er fyret en først tenker på når en hører navnet Ryvingen, men øya er mer enn fyrstasjonen. Der er et rikt fugleliv på og rundt øya med gode muligheter til å få se mer enn de vanlige fuglene. I et par av buktene er det lett å studere livet i fjæra og mulighetene for å få fanget krabber og fisk er gode. Geologisk er øya også interessant med blant annet et gammelt diabas brudd.

Det er spennende å utforske:

  1. Geologi
  2. Fuglelivet (spesielt trekkene vår og høst)
  3. Livet i fjæra
  4. Ryvingens historie

Der er flere steder der en kan slå opp lavvo/ telt, om en ikke vil ligge i Hovedhuset. Ei slette gir muligheter til aktiviteter; blant annet ballspill og terrenget innbyr til klyving og leking. Dammen i dalen er et ypperlig ferskvannsbasseng. Fiske fra land er naturligvis også mulig.

 Oppdatert 7. mars 2018 hp

 

 

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer