Abonner på nyheter
Bli medlem
Medlemsforum

Interessert i å leie på Ryvingen fyrstasjon?

Skrevet av: , publisert 29.01.2012

 

......overnatte hele året! ..

Du kan overnatte på Ryvingen fyrstasjon hele året !


Hva du bør vite:

 • Ryvingen fyrstasjon er en øy, skyss må ordnes av gjestene. I sommersesongen (uke 23-35) kan du ringe sommertelefonen på 97779350 for å høre med sommervert om transportmuligheter til fyret.
 • Ta med egen mat/drikke. Det er cisternevann på fyret. Skal det drikkes MÅ det kokes 5 minutter.
 • Ta med eget dynetrekk, putevar og laken eller lakenpose. Det er ikke lenger lov å bruke sovepose pga fare for veggdyr.
 • Det er tillatt med hund i uthuset, Slettingen. Det er utarbeidet eget hundereglement for Ryvingen fyr.
 • HUNDEREGLEMENT FOR RYVINGEN FYR

  Gjester ved Ryvingen fyr er velkommen til å ha med hund i henhold til reglementet.

  • Gjester med hund skal benytte uthuset/Slettingen som overnattingssted.
  • Det skal ikke være tepper på gulvene.  Alt sengetøy skiftes etter bruk. Dette gjelder også underlaken på madrasser som til vanlig ikke skiftes etter hver gang sengene har vært i bruk. Dyner og puter, sofaputer og tepper som er brukt, luftes og «bankes» etter bruk. Først støvsuges rommene og deretter vaskes både stue og kjøkken med vann og såpe. Disse tiltakene kan redusere allergiproblemene noe for de som skal overnatte her. Det krysses av på eget skjema at renholdet er gjort i henhold til denne instruksen.
  • Det er satt opp to løpestrenger. Til vanlig skal hunden være her. Den skal ikke bindes foran inngangsdører eller i de områder hvor gjestene befinner seg og passerer. Gjestene på fyret skal føle seg trygge for hunden. Hunden skal ikke oppsøke gjestene. Det er i tilfelle gjestene som kan oppsøke og ta kontakt med hunden. Av hensyn til båndtvangen skal hunden, når den er bundet, ha bånd som ikke kan slites i stykker. 
  • Hvis det er flere hunder, må eier vurdere om den ene må være i hundegården.
  • Hunden skal ikke inn i assistentboligen (hovedhuset) verken i 1. eller 2.etasje av hensyn til allergikere.
  • Vi ber om at hundeeier tar hensyn til de som er redde for eller ikke liker hunder.
  • Det er frittgående sau på øya og de er genetisk preget med panikkreaksjon på hund (på selv små hunder i bånd). Vi presiserer derfor at ferdsel på øya med hund begrenses og at hunder ALLTIDholdes i band. Jfr. båndtvangen på Ryvingen som gjelder hele året.


  Mandal 12.04.2018                                                           Styret i Ryvingens venner.

 Se også Ryvingens venner på facebook:

http://www.facebook.com/pages/Ryvingens-venner/299145726764810

 

FRA 7. FEBRUAR  2018 ER BOOKINGEN

NETTBASERT!

En ny tid for Ryvingen fyr har begynt,

for i går ble bookingsystemet på iNatur publisert!

Du kan nå klikke på lenka

http://bit.ly/2EGUIDr

og kommer da direkte inn på vårt samlede

tilbud på Ryvingen. Her kan du se hva som 

er ledig og selv bestille rom! Når du klikker deg inn på et rom får du all nødvendig informasjon om fyrleien.NB: Ved booking spørres det om medlemsnummer. Det er ikke opprettet. Før inn ditt navn eller X i denne rubrikken for å få medlemsrabatt!

VELKOMMEN!

 

 

INFORMASJON TIL GJESTENE 

Velkommen til Ryvingen fyr!

Ryvingen fyrstasjon ble opprettet i 1867 og på samme tid ble innseilingsfyret til Mandal – Hatholmen etablert.

Ryvingen er det sydligste fyret i Norge. Den første fyrlykten var en enkel oljelampe som var plassert på bolighuset. Fyrtårnet som står i dag ble satt opp i 1897 og da var det et av de sterkeste fyrlys i verden.

Rundt 1915 bodde det ca 30 mennesker her ute. I 1950-årene flyttet familiene fra fyret og fyrvokterne fortsatte arbeidet her ute med tre ukers ”tørn” og derpå en uke fri.

Fyrstasjonen ble avbemannet i juli 2002 og en 135-årig virksomhet ble dermed avsluttet. Det ble da etablert en avtale mellom Kystverket og Mandal kommune om hvordan fyret fortsatt kan ivaretas og tilrettelegges for alle. Dette innebærer bl.a. at det går an å overnatte og nyte fyropplevelser hele året.

Ryvingens venner ble stiftet 26. juni 2002.  Ryvingens venner har fra 1. november 2017 inngått leiekontrakt på 10 år med Kystverket.  Mandal kommune har fra samme dato sagt opp sin leiekontrakt med Kystverket.  Selve fyret og maskinhuset er holdt utenfor leiekontrakten. Her har Kystverket ansvaret. Se : http://www.ryvingensvenner.no

Her er noen viktige ting du som gjest må kjenne til:

 • Sauer beiter på øya. De er viktige for bevaring av kulturlandskapet. Dette innebærer at hunder holdes i bånd og være under oppsikt fra eier hele året.
 • Besøk i tårnet: Voksne kr. 20,- Barn kr. 10,- Kontant i tårnkassa eller henvend deg til sommerverten og betal med kort eller vips.  Inntektene fra besøk i tårnet er et viktig bidrag til det kystkulturelle arbeid som Ryvingens venner utfører.
 • Bruk av kjøkken, spisestue og bad: Overnattingsgjester – gratis. Dagsgjester – kr. 30, pr. person pr. gang.
 • Søppel: Dette må du selv bære ned til søppeldunkene nede i ”Dallen” (i stranda ved bryggene). Hvis mulig ber vi om at du tar med søppel til land.
 • Tomme flasker: Kan legges i egen pantedunk til høyre for inngangen eller nede ved sjøbua. Inntekten går til RV´s kystkulturelle arbeid.
 • Badet: Dusjen: Spar på vannet. Korte dusjopphold.
 • WC: I den grad det er mulig ber vi om at utedoen i stranda blir brukt. Gjelder spesielt dagsgjester. Ellers er WC i Slettingen tilgjengelig for allmennheten. WC -ene på fyrområdet er koplet til samletank som er dyr å tømme. Gudan bes bruke naturenJ
 • Vask av rommet: Etter endt opphold skal rommet støvsuges og vaskes.
 • Sengetøy : Det er dyner og puter. Pga fare for veggdyr alle ha med trekk til dyne, pute og laken, (lakenpose). Det er ikke tillat med sovepose.
 • Utsjekking av rommene: 1200. Innsjekkeing fra kl. 1300
 • Vi tar hensyn til hverandre: Det skal være ro etter kl. 23.00.
 • Kjæledyr : Pga. allergi er det er ikke lov å ha dyr inni hovedhus og i leiligheten i Slettingen .Om dyr er med, brukes hundehuset som sovested. Her er også hundegård.

 

Songvår. Dobbelseng + 3 køysenger      

Hattholmen. Dobbelseng + 4 køysenger  

Oksøy. Dobbelseng + 4 køysenger

 

 Lista. Dobbelseng + 1 seng   

Lindesnes. Dobbelseng + 1 seng

 

 

Slettingen ligger for seg selv. Utsikt mot vest.Har eget kjøkken og WC i samme bygg. Dobbel sovesofa + 1 køyseng med mulighet for madrass på gulvet.

 Oppdatert 7. mars 2018 hp

.